Belépés
Variációk mézeskalácsra
... tetején lévő kis púp is lenyomódik, így a piskótánk alja is egyenes lesz.


annyi különbséggel, hogy kakaópor helyett mézeskalács fűszerkeveréket szitálunk a sütőporos liszthez. Az elkészült piskótát kihűtjük, 3 lapba vágjuk.
2. A narancsléből, cukorból és pudingporból a hagyományos módon pudingot főzünk, csak most nem tejjel, hanem narancslével készítjük. A k...
2022-12-03 19:10:43
Mézes krémes
... margarin,
2 ev. kakaópor (inkább cukrozatlan)
Ezeket gőz felett kikavarom, és megvárom, amíg kihűl. Utána annyi lisztet (35-45 dkg ) kell hozzátenni, amennyit felvesz, hogy puha legyen. A liszthez kell keverni 1 csapott teáskanál szódabikarbónát. Összegyúrom a hozzávalókat. Nem szabad túl lisztezni a deszkát, csak amennyi éppen szükséges, hogy ne ragadjon, mert aztán nag...
2020-12-27 16:30:11
Diós-habos lekváros sütemény (Londoni szelet)
... darált dió
1 kk őrölt fahéj
1 csipet só
Baracklekvár

Lépések
Lépés 1

Lépés 2
Londoni szelet recept: a Londoni szelet elkészítése egyszerű. A liszthez adjuk a vajat és alaposan összemorzsoljuk.

Londoni szelet recept, Londoni szelet elkészítése 1. lépés

Lépés 3
Jöhet a kristálycukor, a vaníliás cukor, a res...
2019-12-01 17:51:41
Farsangi fánk
... szereti
olaj a sütéshez
Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, majd hozzáadunk 1 ek cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, mjd kb 10 perc alatt felfuttatjuk.

A liszthez hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a tojássárgákat és a rumot, majd az élesztőt is és összegyúrjuk.

Amikor már rudalmas a tészta, akkor gyúrjuk bele a vajat/margarint (és a...
2019-01-13 12:16:46
Eredeti somlói galuska
Három piskótatésztát készítünk - simát, kakaósat és diósat -, laponként 6 tojásból. 6 tojássárgáját habosra keverünk 15 dkg kristálycukorral, a fehérjéket kemény habbá verjük. 16 dkg liszthez (fele sima, fele rétesliszt) hozzákeverjük egy vagy két citrom reszelt héját, és a habbal váltakozva, kanalanként a sárgákhoz vegyítjük. Óvatosan, fakanállal dolgozunk, hogy a hab össze ne tör...
2018-08-08 12:44:29
Cili néni receptjei
... liszt 6 tojás sárgája Kis só 2 evőkanál jó savanyú tejföl 9 kanál ecet Zsírban kisütve

Vajas leveles tészta
25 dkg vaj 90 dkg liszt Kis só 3 részre osztani 10 dkg vaj a liszthez adni 18 dkg lisztből ecetes hideg vízzel rétes tésztát gyúrunk Kb. 1/4 órát dolgozzuk Ha a tészta 9 percig pihent a vajat a tészta közepére helyezzük, 4x összehajtogatjuk Kisodorjuk, 1 órát...
2018-07-13 12:56:03
Minden ételnek megvan a maga üzenete
... kócosabb, a lényeg, hogy a lisztet elkeverjük a tojással, a sóval és a langyos vízzel. Ne legyen selymes és ne legyen folyós. Izé, legyenek benne göcsörtök, na. Ja és hogy mennyi tojást mennyi liszthez. Én fél kiló liszthez simán hozzáadok négy tojást, de van, aki kettőt tesz és abból is galuska lesz, ezt tudjuk be a hedonizmus egyéni megnyilvánulásának....
2018-05-24 18:43:52
Finom sós falatkák minden alkalomra
... sajt
1 ek só
3 dl tejföl
1 tk cukor

Elkészítés

A liszthez adjuk a sót az élesztőt és belemorzsoljuk a margarint. A sajtot lereszeljük és 20 dkg-t a liszthez adunk. A tejfölt elkeverjük 1 tojással és 1 tojás sárgájával majd ezt is a liszthez a...
2018-03-27 17:50:09
A főzés remek stresszoldó
... só.

Elkészítés módja

A lisztbe belerakjuk a cukrot, a vajat vagy margarint szétmorzsolva, sót, és a tojássárgákat.

Az élesztőt 3 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a liszthez öntjük.

A tésztát kidolgozzuk és sima felületű cipót formálunk.
Felületét liszttel enyhén megszórjuk és letakarva, kb. 1 órát meleg helyen kelesztjük.|...
2017-12-27 13:15:19
Karácsonyi receptek
... reszelt citromhéj, 3 szem összetört szegfűszeg.
A lisztet a vajjal elmorzsolom. Az élesztőt belekeverem egy dl tejbe a cukorral együtt, majd 5 percnyi várakozás után hozzáöntöm a vajas liszthez. Hozzáteszem még a tészta összes alkotórészeit, és alaposan összedolgozom. Ha már sima, akkor 4 kis cipóba osztom és lisztezett deszkán, a tetejét is belisztezve, konyharuhával letakar...
2017-12-12 10:23:28
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .27 28 29 
Címkék: maga üzenete, főzés remek, piskótánk alja, sütőporos liszthez, elkészült piskótát, hagyományos módon, liszthez kell, liszthez adjuk, vaníliás cukor, tejet meglangyosítjuk, liszthez hozzáadjuk, maradék cukrot, fehérjéket kemény, habbal váltakozva, sárgákhoz vegyítjük, liszthez adni, tészta közepére, lisztet elkeverjük, langyos vízzel, hedonizmus egyéni, sajtot lereszeljük, liszthez adunk, tejfölt elkeverjük, lisztbe belerakjuk, vajat vagy, liszthez öntjük, tésztát kidolgozzuk, vajjal elmorzsolom, élesztőt belekeverem, cukorral együtt, vajas liszthez, tészta összes, kristálycukorral, összehajtogatjuk, szódabikarbónát, fűszerkeveréket, meglangyosítjuk, összemorzsoljuk, belemorzsoljuk, piskótatésztát, alkotórészeit, szétmorzsolva, tojássárgáját, mézeskalácsra, konyharuhával, tojássárgákat, hozzákeverjük, összedolgozom, kristálycukor, felfuttatjuk, különbséggel, narancslével, pudingporból, narancsléből, baracklekvár, hozzávalókat, összegyúrjuk, kidolgozzuk, összegyúrom, hagyományos, stresszoldó, cukrozatlan, elkészítése,
© 2013 TVN.HU Kft.